Juan Ignacio Jiménez Walker

Juan Ignacio Jiménez Walker is een dertiger en afkomstig uit Chili. Vanaf september 2023 liep hij stage in onze regio en in juni 2024 heeft de bisschop besloten dat Ignacio voorlopig werkzaam mag blijven in onze parochie(s).

Ignacio komt uit een gezin van vier kinderen en sinds zijn kinderjaren maakt hij, via zijn ouders, deel uit van de Neocatechumenale Weg.

Ignacio over zijn roeping: ,,Persoonlijk werd het geloof een heel belangrijke steun voor mij toen mijn vader op jonge leeftijd overleed. Na mijn schooljaren werd het voor mij steeds duidelijker dat ik mijn leven aan iets betekenisvols zou willen besteden. Mijn missionaire roeping ontstond uit die dankbaarheid voor alles wat God door zijn Kerk voor me gedaan had”.

In 2013 kwam Ignacio naar Nederland om hier de priesteropleiding te volgen. Hij heeft ongeveer drie jaar aan het Grootseminarie Redemptoris Mater in Nieuwe Niedorp gestudeerd en nog vier jaar aan het Grootseminarie Sint Willibrord in Heiloo. Toen hij de theologische studies afrondde stuurde Mgr. J. Hendriks hem naar Rome om canoniek recht te gaan studeren. Na zijn terugkomst kwam hij bij ons in de regio en liep stage. In mei 2024 werd Ignacio tot priester gewijd onder aanwezigheid van veel familieleden, mede-priesters, leden van zijn Neocatechumenale familie in Nederland, parochianen en vrienden.