Via Crusis, de 14 Kruiswegstaties in een uitvoering van Frans Liszt

12 februari 2024
Op zondagmiddag 3 maart bent u van harte welkom bij het optreden ” Via Crusis”,  de 14 Kruiswegstaties, een uitvoering van Frans Liszt, uitgevoerd door The Fat Lady, jonge zangers op weg naar het grote podium. Dit concert vindt plaats in de Johannes kerk in Laren. Starttijd: 15.30 uur.

Via Crucis is een werk van grote verstilling, dat in 1878-1879 door Franz Liszt in Rome is gecomponeerd. Het is één van zijn laatste composities. Bijzonder is dit werk ook omdat het de grenzen van de tot dan toe gangbare tonaliteit opzoekt.

Edwin Becker, hoofdconservator tentoonstellingen van het Van Gogh Museum, vertelt het verhaal van en het symbolisme achter de lijdensweg van Jezus Christus zoals verbeeld is in de schilderkunst.

Een andere, intieme dimensie van het passieverhaal…

The Fat Lady is een kleine en dynamische operagroep met grote ambities. In een fluctuerend cultureel klimaat bereidt zij een nieuwe generatie opera-artiesten voor op de toekomst. De groep op deze zondag bestaat uit 5 zangers (sopraan, mezzosopraan, countertenor, tenor en bariton) ondersteund door piano.

Andere berichten