Pastorale wijzigingen

8 juli 2024

Mgr. Hendriks heeft het dit jaar belangrijk geacht een aantal priesters een nieuwe bestemming te geven. Daar vallen pastoor Carlos Fabril en kapelaan Javier Acuña ook onder. Na 16 jaar in deze regio met veel plezier werkzaam te zijn geweest, krijgt Carlos vanaf 1 oktober a.s. een nieuwe benoeming als pastoor en deken in het dekenaat Purmerend. Opvolger van Carlos zal pastoor Sandor Koppers zijn, tot nu toe pastoor in Almere.

Kapelaan Javier Acuña zal per 1 oktober een nieuwe benoeming krijgen in Heerhugowaard Noord. In plaats van kapelaan Javier heeft onze bisschop een andere priester benaderd die in deze regio komt werken, namelijk kapelaan Elroy Kaak, een jonge Nederlandse priester die sinds enkele jaren werkzaam is bij pastoor Dresmé in Hilversum.

Kapelaan Ignacio Jimenez Walker, priester gewijd afgelopen mei, zal voorlopig in onze regio blijven werken.

Citaat uit de brief van pastoor Carlos Fabril: ,,Ik ben God dankbaar voor al deze jaren hier, voor de fijne samenwerking en de vele en mooie ervaringen, die mij als priester verrijkt hebben. Vooral om samen met jullie kerk te zijn en om te kunnen getuigen van de liefde en trouw van Jezus Christus in deze samenleving. Omdat 1 oktober nog even ver ligt zullen wij elkaar nog vaak zien. Toch wil ik jullie alvast bedanken voor de hulp die ik in al deze jaren bij jullie heb ondervonden; in het bijzonder het familie-gevoel in deze gemeenschap waarvan ik nog steeds deel uitmaak”.

Andere berichten