Presentatie boek over Paul Gribling

27 oktober 2024 om 16:00 uur
Op 28 oktober verschijnt P.M. Kroniek van een aangekondigd huwelijk. Dit boek vertelt het levensverhaal van Paul Gribling, zoon van huisarts Theo Gribling en Cécile Gribling-Brom, destijds (jaren ’20 t/m ’65) woonachtig op Torenlaan 51 en later op nummer 43. Paul gaat voor priester studeren, treedt in bij de Franciscanen, en wordt in 1948 tot priester gewijd. Op Eerste Paasdag 1948 draagt hij, pas 23 jaar oud, zijn eerste Heilige Mis op in de Vituskerk. Het boek volgt Paul op zijn turbulente levenspad.
Vanwege de bijzondere band met de Vituskerk gaat Pauls zoon Govert het boek presenteren in onze kerk, en wel op zondag 27 oktober, om 16:00 uur. Vrienden, familie en relaties zijn hiervoor uitgenodigd maar ook parochianen zijn welkom. Als u de boekpresentatie bij wilt wonen, meld u dan aan via https://www.de-uitgeverij.nl/contact-de-uitgeverij.
Programma
15:30 uur:  inloop met koffie/thee.
16:00 uur: journaliste/auteur Wies Verbeek interviewt Govert over de totstandkoming van dit boek.
16:30 uur:  aanbieding eerste exemplaar.
Aansluitend een hapje en drankje in het Vitusgebouw, Kerklaan 10.
Wellicht ten overvloede: het is geen boek over Blaricum, maar het dorp, de Vituskerk en vooral de familie Gribling komt er veel in voor.
Vanaf 28 oktober is P.M. Kroniek van een aangekondigd huwelijk overal verkrijgbaar, waaronder in de Blaricumsche Boekhandel”