Gaat dat zien!: Theaterproductie ‘Zie de mens’

9 december 2023 om 20:00 uur

Op zaterdag 9 december vindt de theaterproductie “Zie de mens” plaats waarvoor uw belangstelling wordt gevraagd.

“Zie de mens” is een productie  van Joseph Wresinski Cultuur Stichting, een multicultureel theatercollectief van theatermakers én mensen die leven in kansarme en kwetsbare situaties. Samen maken zij theater dat de werkelijkheid van armoede over het voetlicht brengt. “Zie de mens” is een theatrale collage. De makers van de voorstelling hebben hun eigen ervaring met armoede ingezet om u mee te nemen naar het leven aan de voet van de maatschappelijke ladder. Het is een leven waar veel over gezegd, gedacht en geschreven wordt door mensen die niet in armoede leven. De vraag is of dat een juist beeld geeft van wat mensen in armoede zelf denken en ervaren. “Zie de mens” is een persoonlijk document waarmee kennis van armoede over het voetlicht wordt gebracht en waar een oproep wordt gedaan tot solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn. Op die manier hopen wij mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.

“De persoonlijke levensverhalen komen ‘binnen’. Als je deze levenslessen kunt accepteren en als
uitgestoken hand ziet om samen verder te komen, is ‘Zie de mens’ een onmisbare ervaring voor iedere uitvoerder, vrijwilliger en beleidsbepaler.”

“Een heel sterke voorstelling. Bijzonder hoe de spelers een levensecht verhaal vertolken. Soms
confronterend, dan weer kunstzinnig. Wat werd gezegd over de werkelijkheid van samenredzaamheid in plaats van (de illusie van) zelfredzaamheid is me bijgebleven. Evenals het belang van een thuis!”

“Fantastische voorstelling!! Goed acteerwerk, creatief concept. En bovenal het thema Zie de mens. Een hartverscheurende oproep om de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

Datum: Zaterdag 9 december
Locatie: College De Brink, Kerklaan 6, ingang via Eemnesserweg
Aanvang: 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)
Toegang: Gratis. Vrije gift na afloop
Aanmelden: http://www.wresinskicultuur.nl/aanmelden