Informatieavond Vormsel

28 september 2023 om 19:30 uur

Op donderdag 28 september a.s. om 19:30 uur wordt er een informatieavond over het Vormsel gehouden. 

Iedere twee jaar starten wij een jongerengroep die zich gaat voorbereiden op het Vormsel. We willen iedereen die hierover denkt graag informeren en uitnodigen om mee te doen.

Vormsel, wat is dat?
Vormsel is samen met andere tieners (leeftijdsgenoten) op ontdekkingstocht gaan. Geloof ontdekken en zien dat het bijzonder is en helemaal niet saai hoeft te zijn. Eigenlijk is het Vormsel de laatste stap naar een volwassen geloof. Jouw ouders hebben je laten dopen en nu ben jij aan de beurt om er zelf mee aan de slag te gaan. In de vormselvoorbereiding gaan we samen op ontdekkingstocht wat geloof allemaal voor jou kan betekenen. Zo is er een kennismakingsavond, zijn er discussieavonden, worden er excursies georganiseerd en gaan we activiteiten ondernemen om iets goeds te doen voor anderen. Het is een afwisselende en actieve voorbereidingstijd van een jaar waarna je het sacrament van het Vormsel ontvangt. En dat beleef je samen met een leuke groep jongeren waar je vrienden kan maken.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan op donderdag 28 september a.s. om 19:30 uur naar de informatieavond. Die wordt gehouden in de pastorie naast de Vituskerk in Blaricum. Jouw vader en/of moeder is ook van harte welkom. De avond zelf hoef je nog niet te beslissen of je mee wilt doen, maar krijg je informatie en kan je vragen stellen.

In principe richten wij ons op jongeren die ten minste 12 jaar oud zijn en op de middelbare school zitten. Indien ouders of kinderen eerder of juist later hieraan willen mee doen, staan we daarvoor open.