Titus’ laatste reis

20 januari 2023 om 20:00 uur

Op vrijdagavond 20 januari 2023 om 20.00 uur wordt in de Thomaskerk in Huizen de voorstelling ‘Titus’ laatste reis gespeeld.
Op 26 juli 1942 overlijdt priester Titus Brandsma (1881-1942) door mishandeling, ziekte en uitputting in concentratiekamp Dachau. Zes maanden eerder is hij gearresteerd door de Sicherheitsdienst nadat hij de redactie van katholieke kranten en weekbladen ervan heeft overtuigd geen advertenties van de NSB te plaatsen. Anno Sjoerd Brandsma (geboren in het Friese Bolsward), beter bekend als Titus Brandsma, was priester, hoogleraar filosofie, journalist en geestelijk adviseur van de katholieke pers. Op zondag 15 mei vond de heiligverklaring van Titus Brandsma plaats.
De voorstelling volgt Titus op zijn lijdensweg vanaf zijn arrestatie door de Sicherheitsdienst tot en met zijn overlijden in concentratiekamp Dachau. In de nietsontziende terreur van de laatste periode uit het leven van Titus, waarin zijn geloof danig op de proef wordt gesteld, vallen zijn standvastigheid en moed op. Ondanks zijn zwakke gestel weet Titus Brandsma zijn menselijkheid te behouden, biedt hij anderen troost en vergeeft zelfs zijn beulen. Het zijn die bijzondere eigenschappen die Rein van Schagen hebben geïnspireerd deze voorstelling te maken. Wij zijn blij dat Rein van Schagen deze voorstelling, die dit voorjaar in De Boerderij Huizen was, ook in de Thomaskerk wil houden. U bent van harte welkom.
Reserveren voor de voorstelling kan vanaf nu. Geef via het secretariaat van Huizen (035-5240069) uw naam en het aantal personen door en maak per kaartje € 10 over naar de parochie Huizen. U kunt dit doen op rekeningnummer NL41 INGB 0000 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen onder vermelding van kaartje Titus’ laatste reis. U ontvangt een bevestiging van uw reservering nadat uw overmaking binnen is. Misschien ook leuk als cadeau voor Sinterklaas of Kerstmis!